admin , 20.09.2014

V pátek se v areálu u koupaliště v Dolanech uskutečnilo klání mladých sportovců v atletice. Sešla se téměř sedmdesátka borců a dočkali jsme se několika překvapivých výkonů.

Pro mladé nadějné talenty jsme nemuseli chodit nijak daleko. My školáci jsme se domluvili s maličkými kamarády ze školky a pak už jsme jen číhali na správné počasí.

Po svačince jsme se všichni sešli na hřišti, kde jsme se rozdělili. Vytvořili jsme pět skupin školkáčků a pět z prvňáků, druháků a třeťáků. Čtvrtý a pátý ročník byl tentokrát součástí organizačního týmu. Někteří se stali kapitány sportovních družstev a ti ostatní pracovali jako asistenti na stanovištích. Svých úkolů se zhostili se ctí. Nejen že se výborně starali o naše malé kamarády, ale stali se nepostradatelnými pomocníky. I jejich zásluhou proběhla celá akce bez nejmenšího zadrhnutí.

Odstartovali jsme nástupem a rozcvičkou. Pro malé sportovce bylo připraveno celkem pět stanovišť. Tři tvořily klasické atletické discipliny jako hod do dálky, skok do dálky a běh na 50 metrů. Dvě stanoviště byla speciální – hod na cíl a "přechod přes řeku". Na každém závodišti se sešla vždy dvě družstva – jedno ze školy a jedno školkové.

Všichni soutěžili v duchu fair play a snažili se o nejlepší výkony. Nejprve soutěžili školáci, aby ukázali maličkým jak na to. Ti se nedali zahanbit a vydali ze sebe opravdu to nejlepší. Mohli jsme se proto stát svědky takových výkonů sportovců ze školky, jako byl skok do vzdálenosti 2,10 m a hod 11,5 m. Z toho je jasné, že se můžeme pochlubit mnoha talenty.

Ani na čtvrťáky a páťáky jsme nezapomněli. Ti si po splnění svých úkolů prodloužili pobyt na hřišti a zasoutěžili si také. A to jim šlo též výborně.

Počasí nám vyšlo nádherně, všichni ze sebe vydali maximum, takže jsme si mohli užít báječné dopoledne, navázat nová přátelství a lépe se poznat a to všechno při pohybu na čerstvém vzduchu. Společných akcí máme naplánováno na celý rok několik. V pátek jsme vyzkoušeli, že to dokážeme, takže se můžeme těšit na další.