admin , 24.04.2018

V úterý 24.4.2018 za námi do školy přijela na besedu paní Ladmannová, mluvčí klatovského policejního ředitelství.

V loňském roce jsme si povídali o bezpečnosti na internetu, letos si připravila další zajímavá témata. Žákům 1. a 2. ročníku přečetla dva příběhy z knihy Policejní pohádky. Autoři zde popisují příběhy z obyčejného života, se kterými se můžeme setkat a které mají výchovný podtext. Dozvíme se z nich, jak se chovat, aby se nám nestalo nic zlého. Hovořilo se o šikaně i o bezpečnosti na silnicích. Vždyť i při takové obyčejné cestě na hřiště můžeme potkat auto, které nás může srazit.

Žáci 3. – 5. ročníku kromě výše uvedených témat narazili na to, že lhát se nesmí, ať už by byl důvod jakýkoliv, že nikdy nikdo nesmí zavírat oči nad tím, když se někomu děje příkoří, nebo když někdo někomu ubližuje, nebo že nikdy si nesmí brát nic, co neznají. Prakticky si vyzkoušeli brýle, kterými měli stejný pohled na svět jako ti, kteří požijí alkohol.

Celá beseda byla zaměřena na to, aby si děti uvědomily, že když něco neví nebo mají nějaký problém, vždy jsou kolem nich lidé, ať rodiče, učitelé nebo policisté, které mohou požádat o radu, a že se vůbec nemusí bát ani stydět.