admin , 30.03.2017

Myslíte, že čtení je zbytečné a nezáživné, ba přímo nudné?

Na tuhle otázku by vám většina žáků naší školy odpověděla, že určitě ne. Vždyť při čtení zajímavého a poutavého textu zapomeneme na vše kolem, zlepší se nám představivost a určitě i vyjadřovací schopnosti. A kromě toho čtení zdokonaluje paměť i soustředění. Což zejména nám žákům školou povinným může jenom prospět.

V rámci českého jazyka čteme nejen texty v čítance, ale i různé soubory knih, které máme ve školní knihovničce. A  se školní družinou pravidelně navštěvujeme místní knihovnu.

Ve čtvrtek 30. 3. 2017 proběhla na naší škole čtenářská soutěž. Byli jsme rozděleni do kategorií podle ročníků.

kategorii nejmladších se na

  1. místě se umístila Anna Augustinová
  2. místě Kristýna Panušová
  3. místě Eliška Vančurová

Všichni žáci 1. ročníku dostali od předsedkyně komise pochvalu, protože vlastně udělali největší pokrok. V září přišli do školy, někteří neznali ani písmenko a během 7 měsíců se z nich stali takoví čtenáři!

Magdalena Ráčková je sice žákyní 1. ročníku, ale protože je opravdu vynikající čtenářka, úkol jsme jí ztížili. Posunuli jsme ji do kategorie mladších čtenářů.

Jak tedy dopadla kategorie mladších čtenářů?

2. ročník

  1. místo: Jiří Kodýtek
  2. místo: Magdalena Ráčková
  3. místo: Simona Beranová

3. ročník

  1. místo: Tereza Vančurová
  2. místo: Karel Poslík
  3. místo: Tadeáš Kalouner

A jak se říká, to nejlepší nakonec, nastoupili žáci 4. a 5. ročníku. Porota měla opravdu těžkou práci vybrat 3 nejlepší.

  1. místo: Lucie Dvořáková
  2. místo: David Talián
  3. místo: Adrian Král

Předsedkyně poroty všechny zúčastněné pochválila za snahu. Slabší čtenáři ale museli slíbit, že se na čtení více zaměří, aby příští rok podali lepší výkon.