administrator , 14.10.2022

3. ročník

Alice

Dnes, 13. října u nás byli hasiči. Ze začátku nám pustili takový film. Byl o tom, co hasiči dělají a jak se máme zachovat, když začne hořet u nás v pokoji.

Potom jsme šli k mateřské škole a tam nám ukázali jejich auto. Dokonce nám dovolili vyzkoušet si hasičskou helmu a sednout si do jejich auta. Bylo to moc hezké a zábavné.

Matěj

Dne 13. října k nám do školy přijeli hasiči z Klatov. Ve škole nám promítali něco o požáru a i o nich, hasičích. V 10,00 jsme šli ke školce na parkoviště, tam přijela těžká technika. Povídali o hadicích a o různých přístrojích. Moc se mi to líbilo, ale hasičem bych být nechtěl.

4. ročník

Jaromír

Byl čtvrtek 13.10. Měli jsme angličtinu. Ani jsme neskončili, a už přišli do třídy dva hasiči. Řekli nám, že jsou profesionálové. Rozdali nám notýsky a začali jsme si povídat o tom, jak se máme chovat při požáru.

Ke školce přijelo hasičské auto a my jsme si mohli potěžkat bombu na vzduch. Řekli nám o spoustě věcí, které potřebují na různé záchranné akce. A nakonec se nás zeptali, kdo chce být hasičem.

Karolína

Ve čtvrtek 13.10. k nám přijeli hasiči z Klatov. Povídali jsme si o tom, k čemu hasiči jsou. A poté nám dali zápisníček, do kterého jsme si mohli psát různé poznámky. Když je rozdali, povídali jsme si o mimořádných událostech a o tom, co dělat, když u nás hoří. Pak jsme se přesunuli k mateřské škole, kde nám ukázali těžkou techniku a nakonec jsme se mohli do auta podívat.

Bylo to super. Moc se mi to líbilo.

5. ročník

Jakub

Dnes, 13.10. k nám přijeli hasiči z Klatov.

Úkol hasičů je zachraňovat životy. Například když hoří, když jsou povodně a když je někde spadlý strom. Hasiči jsou velmi užiteční. Dozvěděl jsem se, že mají různá auta, a v jednom dokonce 9 000 litrů. Dozvěděl jsem se také, že oheň je dobrý sluha, ale špatný pán. Vím to, proto na noc vždy vypínáme nabíječky.

Oheň se dá uhasit několika způsoby.

Pak jsme šli na parkoviště, tam na nás čekali s těžkou technikou. Hasičem sice být nechci, ale líbilo se mi to.

Ondra

Dnes k nám do školy přijeli klatovští hasiči. Ukázali nám krátké video o tom, co vlastně hasič dělá. Zopakovali jsme si čísla záchranných jednotek. Pak jsme si vysvětlili co dělat, když např. začne hořet. Vysvětlili jsme si, co může způsobit požár v domácnosti. Poté jsme si řekli co dělat, když u nás bude hořet. Pak jsme si pustili video o tom, jak takový výjezd vypadá. Poté následovala animovaná videa, kde nám říkali co dělat, když nám například chytne počítač. Když jsme si dopovídali, šli jsme ven ke školce. Měli tam zaparkované auto Tatra s objemem 9 000 litrů vody. Poté nám strojník tohoto auta shrnul, co v něm je, k čemu slouží atd. Byly tam i dýchací přístroje a všichni si ho na sobě vyzkoušeli. Vojta se s ním mohl projít. Dali mu ještě přilbu. Ještě jsem se mohl podívat do auta a všechno tam prozkoumal.

Nakonec se nás ještě zeptal, jestli někdo nechce být hasičem. Já jsem ruku nezvedl. Já spíš budu všechny ošetřovat někde v nemocnici. Celkově se mi to líbilo.