administrator , 23.06.2023

Ve čtvrtek 22. června jsme měli se školou den s integrovaným záchranným systémem. Bylo to v Klatovech na koupališti.

Nejdřív jsme šli ke stánku s hasiči. Tam na mě hasič navlékl hasičskou výzbroj. Nejdřív kalhoty, vestu, helmu a nakonec láhev. Bylo mi v tom horko. Láhev měla několik kilo a vzduch z ní taky nebyl nejlepší. Pak jsme přešli ke stanovišti s policií. Tam nám řekli o bezpečnosti u vody. Přešli jsme ještě ke stanovišti červeného kříže. Ti nám ukázali, jak zachránit někoho, kdo se topí. Pak venku na parkovišti hasiči zapálili olej a ukázali nám, čím ho hasit a nehasit. Hlavně do toho nemáme lít vodu, jinak to blafne a spálí nás to. Prostě vypnout zdroj tepla a dát na to pokličku. Ještě nám ukázali, co všechno v sobě má jejich vozidlo a jak fungovala stříkačka z roku 1892.

Moc se mi to líbilo.                                                                       

                                                                                                                                             Ondra

 

Ve čtvrtek 22. června nás obecní autobus odvezl na koupaliště v Klatovech. Tam nás čekal den s integrovaným záchranným systémem.

Jako první jsme byli u hasičů. A pak jsme šli ke stanovišti policie a tam nám paní řekla, jak se máme chovat u vody. Poté jsme se šli nasvačit. A po svačině jsme se šli podívat na stanoviště Českého červeného kříže. Tam nám ukázali, jak zachránit tonoucího.

A pak už nám jen ukázali vybavení hasičského auta a co se stane, když hořící pánvičku s olejem uhasíte vodou.

                                                                                                                                             Karolína