admin , 01.11.2019

V Čechách máme svátek Všech svatých, v anglosaských zemích Halloween. A protože Halloween je tak trochu tajuplný a strašidelný svátek, láká nás děti k jeho oslavě.

 

Ve čtvrtek 31. října a v pátek 1. listopadu někteří z nás přišli do školy oblečeni v kostýmech čarodějnic nebo ozdobeni halloweenskými symboly. Během dopoledne jsme se dozvěděli o původu a o oslavách obou svátků a ve skupinách jsme vyráběli z papírových ruliček hrad plný duchů, pavouků a netopýrů. Naše představivost pracovala na plné obrátky a pod našima rukama vznikaly opravdu děsivé, černě natřené stavby. Do kreativní činnosti jsme byli tak zabraní, že jsme pracovali i o přestávkách, jen aby to naše dílo patřilo mezi nejlepší. Paní učitelky nás chválily i za to, jak se dokážeme mezi sebou domluvit a vyslechnout si názor druhého. Došlo i na pečení halloweenské tortilly. Mňam, ta byla dobrá. Připravili jsme ji takovým způsobem, až se nám při jídle dělaly boule za ušima.

Využili jsme i hezkého pátečního počasí a vyrazili jsme na krátkou vycházku. Vždyť pohybová aktivita prospívá tělu i duši a zlepšuje náladu. A dobré nálady není nikdy dost.