administrator , 05.11.2023

Jakub – 3. ročník

Dne 2. listopadu jsme putovali za hvězdami.

Sraz byl v 16,15 u školky. Dostali jsme náramky, které ve tmě svítily, a lucerny, které jsme vyrobili ve školní družině. Šli jsme po žlutých fáborkách na Komošín. Když jsme vyšli na kopec, školka si vyrobila lucernu – lampionek a my jsme dostali domácí úkol. Cestou zpátky byly pověšené obrázky se souhvězdími a my jsme měli poznat, co na nich je. Já jsem jenom tipoval.  Na kraji lesa byl cíl. Tam jsem si chvíli hrál a pak jsem šel domů.

Moc jsme si to užili a já doufám, že se to bude konat znovu.

Alice – 4. ročník:

Putování za hvězdami

2. listopadu se uskutečnilo putování za hvězdami.

V 16,15 jsme se sešli před školkou a každý dostal papírky s názvy souhvězdí. Také tu měl každý příležitost si něco nakreslit svítícím krémem na obličej.

Konečně se vyšlo. Šli jsme po žlutých fáborkách. Chvíli trvalo, než jsme je našli. Naštěstí jsme věděli, že se jde na Komošín. Na prvním stanovišti si děti ze školky vyrobily lampionek a děti ze školy dostaly umělou svíčku. Cestou zpět jsme museli poznávat souhvězdí. To nám moc nešlo.

Než jsme se naděli, byl konec. Užili jsme si to.

Karolína – 5. ročník

Druhého listopadu se šlo na putování za hvězdami.

Nejprve jsme si u mateřské školy rozstříhali názvy souhvězdí a namalovali si obličej. Pak jsme se vydali po žlutých fáborkách. Došli jsme až ke značce se srdíčkem, kde nám dali malé svíčky a vydali jsme se zpět. Po cestě bylo umístěno asi deset obrázků souhvězdí a pytlíčky, do kterých jsme házeli nastříhané lístečky.

Na konci cesty jsme se podívali na oblohu, ale žádné hvězdy tam nebyly. Bylo zataženo. Škoda. Moc se mi to líbilo, myslím, že i ostatním.