admin , 13.06.2014

Jak je naší dlouholetou tradicí, ve čtvrtém a pátém ročníku se vydáváme na exkurzi do Prahy. Nejinak tomu bylo i letos.

Ráno nás čekal u školy mikrobus, který nám zcela zdarma zapůjčil OÚ Dolany, za což zejména panu starostovi Zemanovi velice děkujeme. 

Cesta ubíhala hladce a milým překvapením bylo, že nás pan řidič vysadil kousek od Pražského hradu. Počasí vypadalo velmi slibně a přestože se občas objevil mrak, byli jsme spokojeni.

Na Pražském hradě jsme si prohlédli obvyklá zákoutí a nevynechali jsme ani chrám svatého Víta. Po shlédnutí vzorně provedené výměny stráží jsme se pokochali výhledem na "sto věží" a vydali se dál.

Karlův most nás okouzlil, přestože se několik soch nacházelo v rekonstrukci. Národní divadlo se svou zlatou korunou neodolatelně přitahovalo naše pohledy. Na opačné straně jsme celí rozechvělí pozorovali celé Hradčany. Síla staletí a kouzlo českých dějin zapůsobilo plnou silou. 

K Orloji jsme dorazili právě včas, abychom společně s davy turistů viděli známé a přesto neodolatelné představení apoštolů. Kouzelnou atmosféru Staroměstského náměstí znásobili pouliční muzikanti se středověkou hudbou.

V závěru naší cesty jsme se přesunuli na Václavské náměstí, jehož velikost nás ohromila. Pečlivě jsme si prohlédli sochu svatého Václava i průčelí Národního muzea a pak už se jen občerstvovali v oblíbené fastfoodové restauraci.

Cestu metrem zpátky k autobusu nám zpestřila herečka Ilona Svobodová, která se na chvilku objevila v naší těsné blízkosti. 

Zážitků bylo na jeden den víc než dost, a tak jsem celí uťapaní nasedli do našeho mikrobusu a vrátili se domů. Tak zase za rok...