administrator , 15.09.2023

Zahrádkářské výstavy v Dolanech se konají v půlce září už několik let. Ani my jsme nemohli odolat, a společně jsme se na ni vypravili. A věřte, že bylo nač se dívat.

Alice:

15. září jsme šli se třídou na zahrádkářskou výstavu, která se konala v obecním sále.

Když jsme přišli do sálu, bylo tam hodně rostlin a uprostřed byly kaktusy v písku. Překvapily nás kusy zkamenělého dřeva, ale také koťátko, které přišlo a nechalo se pořád hladit. Hned na začátku byly masožravé rostliny i občerstvení, které bylo moc dobré. Nakonec jsme se podepsali a dostali klíčenky.

Bylo to moc hezké.

Dominik:

Dnes, 15. září, jsme byli na zahrádkářské výstavě. Byly tam bonsaje, masožravé květiny, zkamenělé dřevo, velká dýně i naše obrázky. Můj i Járův. Ochutnali jsme výborný mošt a jiné pochutiny. Podepsali jsme se do pamětní knihy a dostali jsme klíčenky.

Matěj:

15. září se konala zahrádkářská výstava. Šla na ni celá škola. Výstava se mi moc líbila, protože kromě ovoce a zeleniny na ní bylo i rychlé občerstvení -  buchty, mošt a pro dospělé burčák. Největší pozdvižení bylo zatoulané kotě.

Hana:

V pátek 15. září se konala zahrádkářská výstava. Byla na ní spousta různé zeleniny a také nějaké květiny.  Mohli jsme obdivovat jednu obrovskou, asi tak metr velkou dýni. Zajímavé byly taky zkamenělé dřeviny. Všem se líbilo malé roztomilé kotě, které se na výstavu zatoulalo.

Mohli jsme se podepsat do knihy a ochutnat buchty, šneky, báč a jablečný mošt. Nakonec jsme dostali přívěsek na klíče.

Výstava se mi moc líbila, především masožravé kytky, a doufám, že na ni půjdu ještě jednou.

Karolína

V pátek 15. září jsme šli se školou na zahrádkářskou výstavu.

Tento rok tam byly jako specialita masožravé květiny, kaktusy, bonsaje a zkamenělé dřevo.  Největší zábavou bylo malé zatoulané kotě. Snad každý si ho pohladil. Měli tam i spoustu ochutnávek a také mošt. Pak jsme dostali každý jednu klíčenku, poté jsme se jen podepsali a šli jsme zpátky do školy.

Moc jsme si to užili.