admin , 08.02.2014

Letošní Zimní olympijské hry v Soči jsme nemohli nechat bez povšimnutí. Proto jsme se jimi inspirovali celý tento týden.

Od pondělí do čtvrtka jsme se věnovali tématice olympiády ve svých třídách. Vzali jsme to pěkně od začátku, kdy bájný Prométheus snesl lidem oheň z Olympu. Seznámili jsme se s historií her a jejich hlavní myšlenkou. Olympijskou vlajku jsme nejen prostudovali, ale její zmenšenou papírovou kopií i vyzdobili třídy. 

Přestože se nám letošní olympijské oblečení velmi líbí, udělali jsme si i vlastní návrhy a přidalii jsme také sportovní dresy pro hokejisty, lyžaře a rychlobruslaře. Protože v těchto sportovních odvětvích máme své favority, sepsali jsme si jejich dosavadní úspěchy. Doufáme, že k nim brzy přibydou další.

Nezapomněli jsme se podívat na mapu, kde vlastně Soči leží. Využili jsme aplikace Google Earth a podívali se tam pěkně z blízka. Využili jsme i přiložených fotografií a musíme uznat, že Soči je město s nádhernými historickými památkami i přírodními krásami.

V pátek to bylo ale něco docela jiného. Sešli jsme se ve sportovním a naše vlastní olympijské hry mohly začít. Abychom věděli, do čeho jdeme, našla paní učitelka na internetu videa  jednotlivch sportů, jak je vidí sportovci. Při jízdě na skeletonu nebo skocích na lyžích se nám doslova tajil dech. 

Udělali jsme si vlastní zahajovací ceremoniál a žádnou část jsme nevynechali. Sportovci radostně nastoupili, zazpívali jsme písničky a vyslechli skvělé olympijské básničky a trochu i tančili. Sportovci a rozhočí přednesli sliby a za zvuků olympijské hymny jsme vyvěsili vlajku. Nezapomněli jsme ani na Českou státní hymnu. Na závěr jsme symbolicky zažehli olympijský oheň. To byl ale jenom začátek.

Po vydatné svačince jsme vyrazili do tělocvičny, abychom se věnovali sportu. Vyzkoušeli jsme si sjezdové lyžování, lety na lyžích, curling, hokej i biatlon. Jak jsme to dokázali? Letos zima sportům na sněhu nepřeje, proto jsme si vystačili s lavičkami, žíněnkami, míčky a kužely. Pokud si to stále nedovedete představit, zhlédněte naši fotogalerii :)

Na závěr jsme si rozdali diplomy a medaile. Všichni jsme zažili radost z pohybu, nevšední chvíle a skvělý pocit úspěchu. A totéž přejeme i našim sportovcům v Soči.