admin , 01.03.2015

Pátek jsme si ve škole naplnili poezií. Uspořádali jsme školní kolo recitační soutěže.

Již před prázdninami jsme si rozdělili básničky, abychom měli dostatek času na přípravu. V pátek po vydatné svačině jsme se shromáždili v jedné ze tříd a vše mohlo začít.

Soutěžili jsme ve třech kategoriích. První kategorie patřila nejmladším recitátorům z první třídy. Jejich výkony nás všechny mile překvapily a našlo se několik nadějných talentů. Porota měla velmi těžkou práci, ale nakonec přece jen vítěze vybrala. Tou se stala Nikolka.

Druhou kategorii, tvořenou druháky a třeťáky, jsme nazvali mladší recitátoři. I v této kategorii se našly vynikající výkony a výběr těch nejlepších nebyl snadný. První cenu nakonec vyhrál druhák David.

Třetí skupina, starší recitátoři z čtvrtého a pátého ročníku, předvedla v mnoha případech téměř profesionální výkony. Vybrat nejlepších pět vůbec nebylo jednoduché, natož jednoho výherce. Tak těsný rozdíl mezi prvním a druhým místem jsme ještě nikdy neměli. Nakonec jsme ale blahopřáli čvrťandě Aničce.

Všem zúčastněným blahopřejeme a těšíme se na další školní klání, které nás čeká přiližně za měsíc a poměří naše čtenářské dovednosti.