admin , 05.11.2013

Letošní podzim je obzvláště vydařený, proto si můžeme užívat všech jeho krás.

Kromě obvyklých vycházek do překrásně vybarvené přírody jsme zejména v družině zařadili několik dalších činností.

Jednou z nich je tradiční podzimní pouštění draků. Vychytat to správné počasí a být připraven kdykoliv vyrazit, není jen tak. Správný vítr se nedá jen tak naplánovat. Nám se ale letos podařilo ho vychytat výborně. Vyrazili jsme s družinou na kopec nad hřbitov, kde kromě dostatečného prostoru byl i překrásný výhled na Dolany. Draci létali jako o závod a my jsme si to moc užili.

K podzimním radovánkám jsme přidali i oslavy. V hodinách výtvarné výchovy, pracovních činnostech a ve školní družině děti vyráběly, malovaly různé duchy, strašidla, dýně, pavouky, pavučiny,…Vždy proběhla strašidelná výstava a konec strašidelného týdne vyvrcholil vyprávěním strašidelných příběhů, při kterých jsme se i trošičku krásně báli!

Toto období jsme nemohli přeskočit ani v angličtině a užili jsme si strašidelný Halloween.

Do letošního podzimu jsme si také přidali Zamykání studánek. Na tuto akci jsme se náležitě připravili s předstihem. Třeťáci, čtvrťáci a páťáci nám při výtvarné výchově vyrobili krásné klíče – jako starožitné, opravdové, obrovské klíče, které nosí kasteláni a průvodci hradů a zámků. Ostatní se naučili báseň Znám křišťálovou studánku. Všichni si zaslouží pochvalu, protože se jí naučili skvěle. Takto ,, vyzbrojeni“ jsme se vydali v pátek ke studánce pod Komošínem. Přednesli jsme studánce báseň a každý z nás ji zamkl klíčem s přáním k zimnímu odpočinku.

Teď už se nejspíš začneme těšit na zimu. Aby nám to rychleji utíkalo, paní učitelky určitě zase něco vymyslí.