admin , 01.03.2015

Poskytnout někomu první pomoc není jenom tak. Abychom nebyli v kritické chvíli zaskočeni, věnujeme se nácviku první pomoci pravidelně. A jednou za čas dokonce vyjedeme za odborníky.

Na Střední zdravotnické škole v Klatovech už jsme byli vícekrát. Tento týden jsme využili nabídky workshopů, které pořádaly budoucí sestřičky pro školy z Klatov a okolí.

Protože je nás ve škole opravdu hodně, objednali jsme si autobus a vyjeli do Klatov. V zdravotnické škole se nás hned ujali a rozdělili na 3 skupiny. Prvňáčci měli v batůžku dle instrukcí přibalený kartáček na zuby a šli se věnovat péči o ně. My starší jsme vytvořili další dvě skupiny a čekala nás první pomoc.

Nejprve jsme se seznámili s trochou teorie a pak jsme si všechno vyzkoušeli v praxi. Na rozdíl od běžné výuky první pomoci u nás ve škole jsme si mohli vyzkoušet spoustu zdravotních a záchranářských pomůcek. Vyzkoušeli jsme masáž srdce na resuscitačních figurinách i několik typů nosítek.

Prvňáčci se o zubech a péči o ně dověděli snad úplně všechno. Protože ale jejich program přece jen nebyl tak náročný, zbyl jim ještě čas nechat si pomalovat obličeje od studentek kosmetického oboru.

Dvouhodinový program utekl jako voda. My jsme načerpali spoustu vědomostí a vyčerpali všechny síly, takže byl nejvyšší čas na návrat domů a oběd. Všem studentkám i učitelům ze SZŠ Klatovy děkujeme za příjemně strávený čas.