admin , 25.09.2017

Červenec a srpen patří mezi nejkrásnější měsíce roku. Jsou prázdniny, naši rodiče s námi tráví více času a obvykle v tomto období také společně vyrážíme na dovolenou. Někdo do zahraničí, někdo po naší  vlasti bohaté na historické památky a přírodní krásy. 

Po nástupu do školy si vyprávíme, jak jsme dny volna prožili, starší žáci při hodinách českého jazyka vyjadřují své myšlenky i písemnou formou, ti mladší popustí svou fantazii při hodinách výtvarné výchovy.

Během projektu žáci 4. a 5. ročníku ve skupinách nakreslili nejvíce navštěvované země na velký formát kartonu. Pod jejich šikovnýma rukama se objevily mapy Chorvatska, Řecka, Rakouska, Německa, Itálie, Španělska a České republiky, do kterých jsme umístili kartičky se jmény dětí, které je navštívily. A protože paní učitelka Jiříková v létě zavítala do USA, jedna skupina ztvárnila i Severní Ameriku. Právě o Floridě, Bahamských ostrovech a Kennedyho vesmírném centru v Orlandě si připravila poutavé vyprávění. Někteří z nás se v představách viděli na startovacích rampách jako členové posádky, která se v nejbližších okamžicích vydá na oběžnou dráhu Země nebo jako turisté, kteří si staví hrady na písečných plážích, potápějí se do průzračného moře nebo řádí na spoustě vodních atrakcí. Paní učitelka se neopomněla zmínit i o hurikánu Irma, který zdevastoval ostrovy jižně od Floridy a západofloridské pobřeží.

Během projektu jsme se dozvěděli mnoho nových a zajímavých údajů a pochopili jsme, že pokud budeme chtít v budoucnu vyrazit do zahraničí, pouhá znalost českého jazyka nám rozhodně  stačit nebude.