admin , 01.05.2014

Konec dubna pro nás byl úspěšný hned dvakrát. Nejprve se radovali karatisté, pak i záchranáři.

V neděli se členové dolanského karatistického kroužku zúčastnili otevřeného Mistrovství České republiky v kyokushinkai karate v Hostinném. Cestu pro medaile jim zkřížila velmi silná výprava z Polska. Přesto jsme slavili úspěchy. 

Naše maličká Eliška Kottová v kategorii 8-9 let obsadila skvělé 4. místo. Gratulujeme.

Úžasné výkony podali i naši bývalí žáci Aneta a Aleš. Aneta ve své kategorii dokonce vyhrála! Blahopřejeme a jsme rádi, že se sportu, se kterým začali u nás ve škole, věnují i nadále.

Ve středu odjelo pětičlenné družstvo ve složení Terezka Kalábová, Jíťa Pittrová, Danča Dancová, Natálka Brožová a Ondra Sláma na okresní kolo soutěže Hlídek mladých zdravotníků do Klatov. 

Jako obvykle se museli poprat s nelehkými úkoly. Tradiční obvazovou techniku a transport zraněných zvládli perfektně. Pak je čekala tři stanoviště s ošetřováním zraněných. Museli si poradit s bezvědomím se zachováním životních funkcí a zlomeninou holenní kosti, bezvědomím bez životních funkcí a resuscitací, ošetřením popálenin po zásahu elektrickým proudem. Všechno zvládli na jedničku bez nejmenšího zaváhání a zraněné ošetřili jako skuteční lékaři. Trochu je potrápilo poslední zranění, kde šlo o tržnou ránu na noze. Ošetření zvládli skvěle, ale o body je připravily takové věci jako sterilní čtvereček, pozdě použité rukavice a nezvednutá noha při obvazování. 

Výsledkem jejich snažení je fantastické 3. místo, které je pro nás o to cennější, že jsme ho získali v konkurenci velkých škol. Gratulujeme a doufáme, že nejen soutěžícím, ale všem kamarádům ze školy, nadšení pro zvládnutí první pomoci vydrží i do budoucna.