admin , 18.09.2014

Prázdniny utekly jako voda,  a my jsme se opět sešli ve školních lavicích. Tentokrát v rekordním počtu.

Tolik dětí v naší škole snad ještě nebylo. Bez jednoho jediného je nás celá padesátka. Hlavní podíl na tak vysokém čísle mají prvňáci, kteří svým počtem trhají hned další rekord.

Osmnáct kluků a děvčátek se sešlo letos 1. září v první třídě. Mají ji celou sami pro sebe. Do práce se vrhli rovnýma nohama. Už se naučili číst samohlásky AEIOU a připravují se na další čtení, v matematice napočítají do pěti a tato čísla umí mezi sebou i porovnat.

Ani zbytek dětí není zanedbatelné číslo, a tak jsme je rozdělili ještě do dalších dvou tříd. Napočítali jste správně, že třídy máme opět tři. I. třídu zabrali prvňáci, II. třídu si rozdělili druháci a třeťáci a ve III. třídě se sešli čtvrťáci a páťáci. Velký počet malých žáčků způsobil i rozdělení družiny na dvě oddělení, takže se v závěru dostalo i na ty starší. 

Ve škole je rušno. Prohání se tady spousta ježatých hlav, pihatých nosů i rozverných cůpků. Nám se to líbí, máme hodně nových kamarádů, takže nás určitě čeká spousta zážitků.

Tak pojďme na to! Malým školáčkům přejeme, aby se jim ve škole líbilo a těm starším, aby se jim práce dařila jako v předchozích letech.