admin , 21.12.2017

V úterý 19. 12. 2017 žáci 2. a 3. ročníku jeli v rámci družiny do přeštického muzea na výstavu betlémů z různých materiálů z dílen řezbářů z Přeštic a okolí a na Školu v proměnách času a hned ve středu jsme se všichni vyřádili během sportovního dopoledne. 

Po nástupu a krátké rozcvičce jsme se vrhli na první soutěž. Měli jsme si na své oblečení přichytit 3 kolíčky a během honičky ukořistit další od  svých spolužáků. Vyhrála Adélka, která měla na svém oblečení celkem 7 kolíčků. Pak jsme s velkými míči probíhali mezi švihadly, následně jsme driblovali a nakonec jsme si podávali míč v družstvu nejprve nad našimi hlavami a potom rozkročenýma nohama. Soutěž střídala soutěž. Nejvíc se nám líbil štafetový běh, ve kterém jsme jako štafetový kolík použili hovězí kosti nebo lyžařská soutěž, při které jsme pod nohama neměli lyže, ale papírové tácky. Sportovní dopoledne jsme zakončili skládáním slov z rozstříhaných písmen.

Během soutěží a her nám celé dopoledne rychle uběhlo. Ani jsme se nenadáli a najednou byl konec vyučování. To byl ale krásný den!