admin , 26.06.2013

Školní docházku v Dolanech jsme my páťáci zakončili tajným výletem.

V neděli odpoledne jsme si dali sraz u školy a společně jsme vyrazili na tajné místo.

Indicií pro jeho nalezení jsme měli hned několik. Nachází se v okruhu 20 km, je to mezi kopci a teče tam voda, u rybníka kvetou kosatce, cesta bude skoro po rovině...

Vyrazili jsme směr Klatovy. Tam jsme se občerstvili zmrzlinkou a pokračovali dál. Tajné místo jsme našli. Byla to zahrada paní učitelky. Radostně jsme se pustili do stavění stanů a pečení buřtíků. Na závěr večeře nás ještě čekal dort. Za předvedené vystoupení jsme si z něj otrhali svoje hlavičky a tašky ze střechy. Samozřejmě jsme ho i ochutnali. Zbytek jsme dojídali k snídani. Večer jsme trávil pod přístřeškem, protože poprchávalo. To nám neubralo nic na radosti a zazpívali jsme si s kytarou.

Sice celou noc pršelo, ale my jsme spali tvrdě, takže jsme se vyspali do růžova. Po kalorické snídani, úklidu a balení jsme se vydali na cestu zpět.

Ve škole jsme byli chvilku před obědem, takže jsme se stihli pochlubit malým kamarádům, kde bylo to tajné místo. Další výlety už si budeme užívat jinde. Do školy v Dolanech jdeme v pátek naposledy.