admin , 13.06.2014

S koncem školního roku přibývá zážitků a akcí. 

Na začátku června jsme jako všechny děti oslavili svůj svátek. Začali jsme povídáním o všech dětech na světě, co máme společného a čím se lišíme, jaká máme práva i povinnosti. Společně jsme pak vyrobili girlandu, kterou tvoří postavičky dětí různých národností celého světa. Abychom jen neseděli, paní učitelky pro nás připravily spoustu zábavných her. Protože nám však nepřálo počasí, museli jsme si pohrát v tělocvičně. To nám ale radost nezkazilo. Pořádně jsme se rozcvičili a pak už jsme dávali svým svalům zabrat na opičí dráze a očím a nervům při hodu na přesnost. Báječně jsme si to užili.

Sport máme rádi, a proto se s chutí zúčastňujeme různých sportovních akcí. Mezi ně patří i okresní kolo Atletického trojboje. Přestože jsme malá škola, sestavili jsme dvě družstva atletů. U starších nám sice chybí kluci, ale to nás nezastavilo. V soutěži 1.-3. tříd jsme se umístili na 13. místě, kdy se dvě dívky umístily na 15. a 19. místě. V soutěži 4.-5. tříd jsme obsadili 15. místo, ale naše Nikolka byla na skvělém 14. místě. Sportovcům gratulujeme.

Ještě v jednom klání jsme uspěli, tentokrát výtvarném. Již dříve jsme se zúčastnili soutěže vypsané DDM Klatovy O najzajímavější strom. Obsadili jsme fantastické 3. místo a v tomto týdnu jsme si vybírali druhou část odměny. Tou byla návštěva tvořivé dílny. Zdobili jsme si darované hrnečky, které jsme si na památku odnesli. Všem se to moc povedlo a výsledek každého potěšil.