admin , 26.09.2012

Nechali jsme se inspirovat mezinárodní kampaní Clean up the World, která letos slaví 20. výročí. Tato kampaň vyzývá dobrovolníky k úklidu svého okolí, parků i jiných míst. Smyslem akce není pouze uklízet, ale začít se zajímat o stav životního prostředí.

Ani my nechceme zůstat lhostejní k prostředí, ve kterém žijeme, proto jsme se rozhodli k této kampani přidat.

Blízkého okolí školy si hledíme průběžně, proto jsme se vydali o kousek dál. Cílem naší vycházky do přírody a úklidové akce bylo okolí rybníčku a studánky v Bělči.

Na první pohled jsme se kochali krásnou přírodou, ale na každý další jsme byli smutní nad tím, co lidé na tak krásném místě odhodí. Kromě bohužel obvyklých papírů od čehokoliv a rozbitých lahví, jsme našli například poklici od starého hrnce, zástěrku z auta nebo použitou dětskou plenu. Těžko bychom si představili, že některou z těchto věcí ztratil jejich původní majitel nevědomky a nechtěně. 

Nakonec jsme přece jen měli radost. Hlavně z pocitu dobrého skutku, který jsme pro naše okolí udělali. Rádi bychom si za to vybrali odměnu v podobě přání. Přejeme si, abychom třeba za rok nenašli do našich odpadkových pytlů vůbec nic.