admin , 13.06.2014

Ve středu jsme ve škole přivítali milou návštěvu - naše malé kamarády, kteří usednou v září poprvé do školních lavic. Přišli si vyzkoušet učení nanečisto.

Přišli hned poránu s bačkorkami v rukou. Ještě před začátkem učení řešili zásadní problém - jestli už ve škole zůstanou nebo jestli ještě budou chodit do školky. Trochu nám bylo líto, že jsme je museli zklamat, že se do školky ještě na malou chvilku vrátí.

Do práce se pustili s obrovským nasazením. Naučili se básničku, řadili čísla, četli písmenka a vybarvovali ze všech sil. Každý si chtěl chvilku povídat a školu si opravdu užít. Jenže našich nejmenších kamarádů je osmnáct, takže si trochu vyprávění museli schovat na příště.

Všichni se moc těšili na kouzelnou tabuli, kterou už znali ze zápisu. Stačí jeden prstík a všechno se hýbe a dá se s ním i psát. Můžeme jim slíbit, že jako opravdoví školáci si ji užijí dosyta.

Dvě hodiny utekly jako voda, poslední, co ještě zbývalo byla svačinka a pak už jen návrat do školky. Většina malých školáčků si odnesla obrovskou jedničku. Někteří trochu menší, ale to se jistě rychle spraví, jen co se ve škole více rozkoukají. 

Už se k nám stihlo donést, že se našim maličkým ve škole moc líbilo a nemůžou se dočkat, až bude opravdu celá jejich. My doufáme, že jim jejich radost ze školy co nejdéle vydrží a slibujeme, že uděláme všechno pro to, aby se jim u nás líbilo. Na shledanou v září, školáci.