admin , 15.12.2018

Nastal dlouho očekávaný den, čtvrtek 13.12.2018, kdy jsme se krátce před 17. hodinou začali shromažďovat před kostelem sv. Petra a Pavla v Dolanech. Jakmile začaly hodiny odbíjet celou, procházeli jsme ve dvojicích s rozsvícenými svíčkami za zvuku fanfár z filmu Tři oříšky pro Popelku ztemnělou hlavní chrámovou lodí na stupínek před oltářem.

Po krátkém přivítání následovala první  píseň o vrabci, který usnul za komínem, a pak rychlém sledu další lidové písně se zimní tématikou i vánoční písně známé z podání našich předních zpěváků. Během programu vystoupili žáci z dramatického kroužku s pohádkou o stromku, který poskytl úkryt mnoha zvířátkům, které by jinak pod nadvládou Paní Zimy zahynuly a ve stínohře jsme prožili biblický příběh o narození Ježíška. Čisté tóny našich sólistů doprovázené sborem našich hlasů se nesly prostorem, k vánoční pohodě přispěli i básničky a vstupy flétnistů.

Rozloučili jsme se vánočním receptem, který by neměl chybět v žádné rodině, protože hlavními ingrediencemi jsou láska, porozumění, rodinná pohoda, štěstí, zdraví, dle chuti trpělivosti ale i špetka zlobení.

Nezbývá než popřát dobrou chuť a šťastné Vánoce.