admin , 26.02.2014

V minulém týdnu bylo mnoho dětí ve škole jako zvířátka. Někteří dokonce jako gangsteři. O těch ostatních ani nemluvě. Ne, nezhoršilo se nám chování, děti jsou pořád hodné, ale měli jsme Maškarní bál.

Školní družina společně se sportovním kroužkem uspořádala Maškarní bál pro nás všechny. S radostí jsme toho využili a masky se sešly v hojném počtu. Po obědě se vydaly do kulturního domu.

Slavnost byla zahájena promenádou masek. K vidění byli již jmenovaní gangsteři, zvířátka, také vojáci a karatisté. Nesměly chybět tradiční princezny, čarodějnice i jiné pohádkové postavy. Novinkou byla nadějná tenistka. Podle druhu masek jsme se rozdělili do skupinek, abychom se představili v krátkém programu. 

Nejvíce jsme se těšili na různé soutěže. První byl závod dvojic v nafukování balónků. Ačkoliv jsme do toho dali všechno, na další soutěž, tentokrát tanec s míčkem na čele, nám zbylo sil dost. Ty nám stačily i na tanec s balónkem na noze a uhýbání soupeřům před jeho zašlápnutím. Ladné pohyby se brzy proměnily v taneční boj a od ploužáků jsme plynule přešli na dupáka. Výsledky tak byly brzy známy a my jsme mohli pokračovat další soutěží, která byla určená pro trpělivé a zručné. Přenášeli jsme totiž pingpongový míček na pálce po určené trase. To nás krásně zklidnilo. Míčkové soutěže jsme završili hodem na cíl. Posledním úkolem byla jízda na samopohybu, která je určená pro zkušené borce a opravdové sportovní talenty. A těch je u nás opravdu dost.

Na závěr jsme si krásně zatančili na nezbytné diskotéce a za naše snažení jsme získali odměny.