admin , 28.05.2014

Je u nás už dlouholetou tradicí, že právě  na toto období připravujeme na pódium dolanského Kulturního domu pro naše rodiče a přátele vystoupení. Nejinak tomu bylo i v tomto roce.

Moderování se opět zhostil pátý ročník, tentokrát samá děvčata. Vydatně jim pomáhali prvňáci a druháci s básničkami pro maminky. Ti si také připravili krátkou veršovanou pohádku o kůzlátkách. 

Protože máme letos v prvním ročníku samé kluky, přímo se nabízelo, aby z nich na besídce byli fotbalisté. Jejich rozcvička, přihrávky a závěrečný gól na známou píseň Zelená je tráva si nezadá s kvalitou národního mužstva a jistě potěšil nejen tatínky. 

Druháci se rozhodli zahrnout do svého vystoupení všechny věkové kategorie a nikoho nevynechat, proto názorně předvedli text písně dvojice Svěrák - Uhlíř Kluci s klukama, holky s holkama. Děti, teenageři i babičky a dědečkové v jejich podání měli neodolatelné kouzlo.

Třeťáci a čtvrťáci se spojili dohromady a secvičili pohádkovou operku ze stejné autorské dílny Červená Karkulka. Pěvecké výkony byly podpořeny vlastním playbackem, který pro nás nahrál pan Trávníček, za což mu velmi děkujeme. Nejen díky kvalitnímu zvuku měla pohádka obrovský úspěch. Naši kamarádi z mateřské školy ani nedýchali a jejich vykulená očka a otevřené pusinky byly pro nás dostatečnou odměnou. Také je potřeba zmínit, že se chovali jako opravdoví návštěvníci divadla. Na židličkách seděli jako přikovaní a ani nehlesli. 

Páťandy jsou samá děvčata, a tak bylo o něco složitější připravit vystoupení, na jaké jsme u pátých ročníků zvyklí. Pro tanec v páru není dost kluků ani v nižším ročníku, takže si musely vystačit samy. A zvládly to skvěle. Jako pomůcku si přinesly švihadla. Ta jim posloužila nejen ke skákání, které natrénovaly opravdu výborně, ale i jako lasa. 

Doufáme, že jsme všechny své hosty potěšili. Věříme, že nám zachovají přízeň i do budoucna a jejich počty se budou jen rozšiřovat.