admin , 27.06.2014

V posledním týdnu školy jsme ještě zvládli dva výlety. To už jsme se ale rozdělili.

Zásluhou pana starosty Zemana a Obecního úřadu Dolany se dostaneme na více výletů než je obvyklé na jiných školách. Máme totiž k dispozici obecní mikrobus i s řidičem a to zcela bezplatně. Ještě jednou mockrát děkujeme. 

Nabídku jsme využili a nechali jsme se vyvézt s prvňáky a druháky na Vydru a s třetím ročníkem do Sušice.

Naši nejmladší kamarádi vyjeli v úterý. Vystoupili na Čeňkově pile a krásnou procházkou po Naučné stezce Povydřím došli až na Turnerovu chatu. Zde si odpočinek zkrátili pozorováním Vydrýska a jeho malé kamarádky. Veselá povaha vyder je naprosto nadchla, a proto si téměř všichni zakoupili v suvenýrech větší či menší "vydrýsky". Náležitě se posilinili svačinkami od maminek, ale i zakoupenými pamlsky.

Po přestávce vyrazili dál a statečně došli až na Antýgl, kde ještě utratili, co zbylo a pak už je čekala jen cesta domů. Celý výlet, včetně počasí, se jim vydařil a všichni byli spokojení.

Třeťáci odjeli směr Sušice ve čtvrtek. Zaparkovali na náměstí a navštívili tamní muzeum. Překvapením byla nově otevřená expozice panenek, kterou si užila zejména děvčata. Všichni si však přišli na své u pohyblivého betlému, výstavy historie sirkařství, sklářství i archeologických nálezů. Od paní průvodkyně byli velice pochváleni, jak umí být hodní.

Aby ale na výletě nemuseli být jen potichu, nechali se popovézt blíž ke Svatoboru. V přírodě, po cestě k rozhledně, už se vydováděli bez omezení. Než se vydali po schodech na rozhlednu, zbaštili zásoby od maminek. Schodů bylo dost, ale za ten krásný výhled, který se všem naskytl, jejich zdolání rozhodně stálo.

Pak už zbývaly jen nezbytné nákupy suvenýrů a dobrot a klikatá cestička Sušickou pavučinou zpět na náměstí. Těch pár kilometrů uteklo jako nic, zvlášť když se šlo z kopce a mohlo se jet domů. Výlet se podařil a všichni si přivezli spoustu zážitků.

V pátek už před námi byl poslední úkol - vyzvednout si vysvědčení a předat paní učitelce kytičku. Protože jsou všichni šikovní, mohli se radovat z pěkných známek nebo pochval.