admin , 18.12.2013

Advent bychom měli prožívat v klidu, bez stresu a užívat si čekání na Ježíška. A přesně tak to děláme. 

Přestože nezapomínáme na učení a paní učitelky stále známkují, užíváme si krásné období adventu plnými doušky. Začali jsme zimní a vánoční výzdobou. Bez úhony jsme zvládli i čerty. Jak krásně jsme si užili pekelný dárek, už jsme také napsali. A co dál?

Třeťáci, čtvrťáci a páťáci si jako překvapení připravili divadelní vytoupení.

Poctivě jsme trénovali při českém jazyce, v rámci dramatické výchovy, a zužitkovali jsme znalosti z vlastivědy. Pro malé kamarády jsme secvičili tři české pověsti. O praotci Čechovi, O Krokovi a jeho dcerách a O Bivojovi. S nácvikem jsme si dali záležet, nachystali jsme i kostýmy. Klárčina a Eliščina babička pro nás ušila kance, který byl jako živý. Ve třídě jsme nachystali jeviště i hlediště a představení mohlo začít. Vše probíhalo skvěle. Publikum se báječně bavilo a na závěr jsme sklidili velký potlesk. Potěšili jsme kamarády i paní učitelky a byl to úžasný pocit.

S děláním dobrých skutků jsme pokračovali i odpoledne. S družinou jsme se domluvili a přinesli dobroty pro lesní zvířátka - seno, jablíčka, kaštany. Po obědě jsme vyrazili na vycházku směr krmelec. Nejen že jsme se prošli na čerstvém vzduchu, ale udělali jsme dobrý skutek. Odměnou nám byl hřejivý pocit u srdíčka.

A protože se nám to moc líbí, připravujeme si dobré skutky i na čtvrtek a pátek. Ale o těch až později.