admin , 02.06.2015

V pondělí jsme měli svátek - Mezinárodní den dětí. A moc jsme si to užili.

Dárků jsme k našemu svátku dostali hned několik. Počasí se konečně umoudřilo a udělalo se teplo. Ve škole nám paní učitelky zajistily báječný program a v jídelně na nás čekalo překvapení. Ale pěkně popořádku.

V pondělí ráno jsme se ve škole sešli jako obvykle, jen jsme si nemuseli brát učení. Šli jsme totiž na hřiště. Počasí se nad námi slitovalo - vykouklo sluníčko a udělalo se příjemné teplo.

Na hřišti jsme se nejprve rozcvičili a pak si zahráli naši oblíbenou štafetovou hru. Pěkně jsme se proběhli a trochu nám u toho vyhládlo. A protože se přiblížil čas svačiny, rozdělali jsme oheň a opekli si buřtíky. Jen co jsme si olízli mastné pusy, přišli naši kamarádi ze školky. Čekal nás společný program.

Rozdělili jsme se na 6 družstev - každý páťák měl na starosti jedno z nich. Družstva byla smíchaná ze školáků i školkáčků. Postupně jsme obcházeli šest stanovišť, kde nás čekaly různé disciplíny.

Vyzkoušeli jsme kriket, nošení míčků na lžíci, skákání v pytlích, přenášení vody, házení na cíl i překážkovou dráhu. Všichni jsme se při plnění úkolů dobře bavili. Každému šlo lépe něco jiného, takže jsme si všichni užili svoje. Ze všech úkolů jsme měli velkou radost a vykouzlily nám úsměvy na tváři.

Za vzorné splnění disciplín jsme si vysloužili malou odměnu. Pak už jsme se těšili na oběd, po kterém na nás čekalo studené překvapení. Ačkoliv máme lívance moc rádi, tentokrát jsme jich snědli o malinko méně, aby nám v bříšku zbylo místo na zmrzlinové kornouty.

Celý den jsme si užívali spoustu pohybu a čerstvého vzduchu a shodli jsme se, že takto bychom mohli trávit pět dnů v týdnu. To se nám sice nesplní, ale protože začal červen, určitě na nás čeká mnoho různých zážitků.