admin , 29.06.2015

Dnes jsme byli ve škole skoro naposledy. Zítra už si jen vyzvedneme vysvědčení a můžeme vyrazit na prázdniny. Poslední týden ve škole už byl prázdninami celý provoněný. Měli jsme totiž tábor.

Užívali jsme si na čerstvém vzduchu a v přírodě jako na opravdové táboře. Ten náš byl ve znamení rytířů.

První den jsme dobývali Pevnost Dolany, abychom si vysloužili malé erby a jako pážata pak bojovali o rytířský titul. Úkoly jsme plnili ve skupinách a nebyly nijak snadné. Zaměstnaly hlavně naše hlavičky. Vyzkoušeli jsme svůj postřeh, předvídavost i logiku. Nakonec jsme všichni uspěli a získalii svůj erb a první stužku.

Druhou stužku jsme obdrželi za dobytí hradu Rabí. Na ten jsme vyjeli ve středu. Cestovali jsme vlakem i po svých. Práci jsme měli mnohem jednodušší než kdysi husité, do hradu jsme se dostali celkem bez problémů. Pak jsme ještě vzali útokem místní suvenýry a zmrzlinkovnu. Domů jsme se vrátili plni dojmů a s další stužkou.

Ve čtvrtek jsme museli zvládnout několik rytířských dovedností, i když velmi improvizovaných. Jízdu na koni jsme nahradili během se zavázanýma nohama, místo oštěpu nebo dřevce jsme vrhali na terč ukazovátko a rytířsky jsme se utkali s překážkovou dráhou. Další stužka nás díky vynikajícím výkonům neminula.

Abychom si svoje těla protáhli pořádně a zapojili i rodiče, připravili jsme na odpoledne v rámci oslav Dne otců několik atraktivních disciplin i pro tatínky. Ti se museli poprat s hodem brčkem, vrháním balonku, skákáním přes švihadlo. Při jedné disciplině nás nosili na zádech, nebo jsme si svázali jednu nohu a běželi překážkovou dráhu. Nasmáli jsme se společně, až nám vytrávilo, takže jsme si ještě opekli buřtíky. Tím jsme tento krásný den téměř všichni zakončili. Pokračovali jen páťáci, kteří přespávali ve škole.

V pátek jsme ještě prošli připravenou stopovačkou a splnili úkoly, které na nás po cestě čekaly. Získali jsme tak poslední stužku a ke štěstí už nám chybělo jen pasování na rytíře. Toho jsme se dočkali po návratu do školy.

V pondělí jsme si ještě zasoutěžili v atletických disciplinách a rozešli se domů, abychom se připravili na ten poslední, slavnostní den. Prázdniny na nás už opravdu volají.