admin , 12.02.2020

Firma Bovys přiváží v rámci projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol každý týden jiný druh ovoce, zeleniny, krabičku mléka nebo džusu.

Jednou ročně dodává do naší školy ochutnávkový koš, ve kterém nacházíme i exotičtější druhy. A stejně jako v minulých letech jsme se společně sešli, abychom nejen ochutnali, ale abychom rozšířili své vědomosti, z jakého místa na Zemi pocházejí nebo na jakém místě se tyto neobvyklé druhy  pěstují.

Ve skupinkách jsme si připravili informace, se kterými jsme seznámili ostatní spolužáky. Poznali jsme například chuť manga, kiwi, jablka fuji kiku a granny smith, physalis neboli mochyně, nashi, která chutnala jako hruška a jablko dohromady. Při vložení kousku pitahaya neboli dračího ovoce do úst se některým z nás podivně zkřivil obličej, což bylo trochu v rozporu s tvrzením, že chuť by měla být mírně nasládlá, připomínající meloun.

I když asi většina z nás zůstane u ovoce typického pro Českou republiku, je dobré poznat a nechat si hýčkat smysly jinými specialitami.