admin , 05.12.2012

Dnes se u nás děly pekelně zajímavé věci, byl to ďábelský plán a výsledek byl počertech dobrý. Co se dělo? Užívali jsme si zítřejší svátek svatého Mikuláše.

Prvňáčci se zapsali do čertí školy. Pekelné úkoly je zahřály, jako kdyby se smažili v kotli. Jsou to ale chytré hlavičky. Brzy všechno vymysleli, takže rozžhavené zůstaly už jen hroty jejich tužek a pastelek. Na tvářích jim při tom hrály čertovské úsměvy. U druháků a třeťáků to probíhalo podobně, jen ještě měli jeden úkol navíc. Ten souvisel s tím, co chystali páťáci a čtvrťandy.

Velkým se ďábelské úkoly jen hrnuly. Nejprve si užili vážení. Chtěli vážit duše, ale tak velká váha k dispozici nebyla, takže vážili alespoň ingredience do Luciferovy pomazánky. A pak to přišlo. Nasadili jsme pekelné tempo, jen se za námi čoudilo. Umývali jsme ruce, papriky, kedlubny, rajčata, hroznové víno i okurky. 

Dvě skupinky krájely - to byli páťáci, přece jen jsou starší a s noži si poradili snáz. Čtvrťandy chystaly lučinu. Tu jsme pak společnými silami smíchali s nadrobno nasekanou šunkou a dvěma barvami paprik. Luciferova pomazánka byla počertech dobrá.

Pak jsme se pustili do mazání a zdobení. My starší jsme chystali i pro prvňáky, ale druháci a třeťáci to zvládli sami. Fantazii jsme popustili uzdu a čarokrásné svačinky na sebe nenechaly dlouho čekat. Chlebíčky s různými čumáčky, obličejíčky a ksichtíčky se na nás z tácků vesele smály. Všichni jsme si báječně pochutnali.

Ještě jsme ani nedojedli a na chodbě se ozval pekelný rachot a byla cítit síra. Než jsme však vyběhli ze tříd, nebyl tam nikdo. Jen dveře na půdu zůstaly otevřené...

Měli jsme trošku strach. Abychom si čerty udobřili, zazpívali jsme jim koledu. Prvňáčci ještě přidali krásnou básničku. Paní učitelka sebrala odvahu a šla se na půdu podívat. Čerti už tam nebyli. Jen tam po nich zůstaly balíčky se zdravým mlsáním.

Nejprve to vypadalo, že toho nebude dost. Hříšníci se tedy postavili na konec řady. Až po slibu, že se polepší, našla ještě paní učitelka za komínem zbylé dárečky.

Největší radost z návštěvy pekelníků měli prvňáčci. Těm totiž čerti přinesli inkoustová pera.

Uvidíme, jestli si to do večera děti nepokazí a zítra se ve škole všichni sejdeme.