admin , 03.06.2013

V pátek jsme s jednodenním předstihem oslavili náš svátek - Mezinárodní den dětí. Skvělou oslavu v duchu zdravého života pro nás přichystaly členky dolanského Červeného kříže. 

Na úvod jsme se rozehřáli při tanci a cvičení a protáhli si svaly při dětské józe. Cvičení jsme si opravdu užívali a ani jsme si nevšimli, že to děláme pro zdraví. Pro nás to byla hlavně zábava.

Mezitím nám slečny z pátého ročníku nachystaly svačinku. Počínaly si u toho jako zkušené profesionální hospodyňky. Za veselé chlebíčky s lučinovou pomazánkou a barevnou zeleninovou ozdobou jsme jim byli opravdu vděční, protože nám při cvičení řádně vyhládlo. Byla to taková dobrota, že nic nezbylo.

Když jsme se posilnili, čekaly nás soutěžní úkoly. Byli jsme rozděleni do družstev, která obcházela různá stanoviště. Zkoušeli jsme svou fyzičku, první pomoc, obvazovou techniku. Nevynechali jsme výživovou pyramidu a zábavný test. Aby oslava našeho svátku nebyla jen o nových dovednostech, zkoušeli jsme dělat záchranáře a obvazovat mumii. U všech úkolů jsme se zasmáli. I tím jsme přispěli svému zdraví.

Na závěr jsme dostali diplom a medaili, která krásně voněla - byl to preclík. Naši oslavu jsme si užili bez bonbónů a jiných sladkostí. Ukázalo se, že nám vůbec nechyběly.