admin , 17.05.2013

Příjemné jarní osvěžení nám přinesla již tradiční besídka, kterou jsme opět věnovali zejména maminkám.

Velmi nás potěšilo, že besídku navštívili v hojném počtu i tatínkové, přestože se v jejím průběhu hrála čtvrtfinálová bitva našeho týmu na MS v hokeji. Vzhledem k výsledku besídky i hokeje zřejmě nelitovali :)

Vystoupení zahájili starší členové tanečního kroužku, kteří se pustili do jimi tolik oblíbeného hiphopu. Nechyběli ani akrobatické kousky. Výborně navázala děvčata s básničkou o škole. Perfektně připravení byli i prvňáci, kteří předvedli celý rok. Recitovali jako zkušení mazáci a moc jim to slušelo. 

Protože mottem letošní besídky bylo "V zdravém těle zdravý duch", došlo i na hygienu. Dohadování o tom, co by měli dělat hlavně ti druzí, předvedli skvěle druháci a třetˇáci. Nepořádek na chodníku nakonec uklidil někdo, komu vůbec nepatřil.

Zdravý pohyb jsme předvedli nejen v tanci, ale i ve sportu. Své umění představili i členové kroužku karate a zdatně jim u toho fandili i mladší tanečníci.

S obrovským úspěchem, zejména u školkových dětí, se setkala pohádka O princezně, která ráčkovala.  Výkony herců byly ve stejné kvalitě i odpoledne. Trochu nás však mrzelo, že zatímco školkáčci při pohádce ani nedutali, odpoledne byl v sále ruch. Přestože většina herců napínala své hlasivky nad rámec svých možností, nebylo jejich vystoupení dobře slyšet. Doufáme, že i tak si diváci všimli velké snahy malých herců.

Závěr vystoupení byl ve znamení zdravého pohybu a patřil jako každý rok páťákům. Nejen že nám ukázali, že umí zhluboka dýchat, ale že dovedou i výborně tančit.

Výkony všech děvčat i chlapců byly obdivuhodné a mnozí dospělí přiznali, že by si na podobné výkony netroufli. I my jsme na ně náležitě pyšné a za skvělé vystoupení jim děkujeme.